Hoe breng je maat­schap­pelijke initia­tieven onder de aandacht bij senioren?

Iedereen wil oud worden maar niemand wil het zijn. We bereiken in Nederland gemiddeld een steeds hogere leeftijd en blijven daarbij ook nog eens langer gezond. Als ik de krantenberichten mag geloven word ik ongeveer 89 jaar! Daar denk ik liever nog niet te veel over na. Toch is het belangrijk om vooruit te denken als ik de regie over het leven wil behouden. In Nederland bestaan er veel initiatieven die daarbij kunnen helpen.

Bij de gemeente Capelle aan den Ijssel stoeide de afdeling Samenleving met de vraag hoe zij de juiste initiatieven konden koppelen aan de juiste mensen, in dit geval de 55+’ers. Uit onderzoek bleek dat er heel veel initiatieven voor senioren zijn, maar dat ze deze initiatieven nog onvoldoende weten te vinden. Alle initiatieven concurreren om dezelfde mensen. Herkenbaar? Hier komt +anderen in beeld! Hoe brengen wij dit soort onderwerpen tot leven? In een aantal partnersessies waarin we actief het gesprek zijn aangegaan met allerlei maatschappelijke organisaties, initiatiefnemers en bewoners zijn we gekomen tot een creatieve campagne om de activiteiten en hulpdiensten zichtbaar te maken voor de ouder wordende doelgroep (zie ook onze blog over: empty nesters).

Hoe breng je maatschappelijke initiatieven onder de aandacht bij senioren?
Tromgeroffel… Mag ik u voorstellen aan Ben van Waarde! Een betrokken en vriendelijke buurman die weet wat er komt kijken bij het ouder worden en al zijn ervaringen maar wat graag deelt met zijn medebewoners. Daar waar het gesprek vaak moeilijk tot stand komt als het gaat over ‘moeilijke’ onderwerpen als vergrijzing, zelfredzaamheid en eenzaamheid is Ben een toegankelijk en herkenbaar figuur die de drempel verlaagt. Inmiddels steelt hij in Capelle de show op zijn persoonlijke Facebookpagina, ontvangt hij dag en nacht alle bezoekers van de gemeente in de centrale hal van het gemeentehuis en loopt hij regelmatig met wethouder Marc Wilson (WMO), een rondje over de markt, door de wijk of bezoeken ze samen een lokaal evenement.

Ben jij voor jouw gemeente ook op zoek naar een karakter die jouw inwoners bewust maakt van lokale initiatieven, aan de hand meeneemt door het grote aanbod aan informatie, tips geeft en enthousiast maakt? Ben heeft een net zo leuke tweelingbroer! Bel me gerust op +31 (0)10 307 68 28 of stuur een mailtje naar kim@plusanderen.nl dan kijk ik wanneer hij naar jullie gemeente kan verhuizen!

Nieuwsgierig?

+ jij?

  • Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures  + meer

     

     

  • Vond je dit interessant?

    Regelmatig verschijnen er op onze website nieuwe verhalen. Ook organiseren we voor onze trouwe volgers jaarlijks een aantal ideeënfabrieken. Die gaan allemaal over actuele thema’s. Blijf op de hoogte en ontvang onze updates en uitnodigingen direct in jouw mailbox.